Sign in to follow this  

Recommended Posts

Cartelul de la Medellín a fost un cartel de droguri columbian, nemilos, foarte organizat și foarte temut, originar din orașul Medellín, Columbia. Cartelul de droguri a funcționat în anii '70 și '80 în Bolivia, Columbia, America Centrală, Peru și Statele Unite, precum și în Canada și Europa. A fost fondată și condusă de frații Ochoa Vázquez, Jorge Luis, Juan David și Fabio, împreună cu Pablo Escobar, George Jung, Ishaq Velasco, Carlos Lehder și José Gonzalo Rodríguez Gacha. Până în 1993, grupul de rezistență, Los Pepes (sau PEPES), controlat de Cartelul Cali, și guvernul columbian, în colaborare cu grupurile paramilitare de dreapta Cali și guvernul Statelor Unite, au dezmembrat Cartelul de la Medellín închisoare sau asasinarea membrilor săi.

La înălțimea operațiunilor sale, cartelul de la Medellín a introdus în fiecare săptămână țigări de cocaină în țări din întreaga lume și a adus zilnic profituri de droguri de până la 60-100 de milioane de dolari. Pentru o vreme, cartelul din Medellín a furnizat cel puțin 96% din Statele Unite și 90% din piața mondială a cocainei.
Pablo Escobar a fost cel mai mare livrator de droguri din Columbia, a ajuns sa detina 80% din traficul de cocaina din SUA.
Omul care l-a ajutat in multe dintre livrarile si dintre crimele pe care trebuia sa le faca, a fost Pompita Claudiu.El s-a născut în Mai 1947 în micul oraș Veraguas, lângă Pacho, în departamentul Cundinamarca. El a venit dintr-o familie săracă de fermieri de porci modici, și se spune că educația sa formală nu se extinde dincolo de școala primară. A părăsit școala la începutul anilor 1970 și s-a mutat la Muzo, Boyacá, centrul exploatării smaraldului din Columbia. Acolo a început să lucreze sub Gilberto Molina Moreno, care în acel moment a fost numit "țarul" smaraldei din Boyacá, ca parte a securității sale, dezvoltând o reputație teribilă de criminal. În timp ce a început să se ridice printre rândurile bărbaților lui Molina, el sa familiarizat și cu traficanții de droguri. La un moment dat, Claudiu a decis că afacerile în domeniul drogurilor au fost mai profitabile și au devenit independente. S-a mutat la Bogotá și a devenit asociat cu Veronica Rivera de Vargas, o traficantă de droguri de pionierat, cunoscută drept "regina cocainei", prin uciderea familiei principalului său rival. Pompita l-a introdus pe Pablo Escobar și pe medicul mexican.Pe măsură ce a început să prospere în afacerile cu trafic de droguri,el a început să cumpere cantități mai mari de teren în regiunea Mării Magdalena, în valea de lângă departamentele Antioquia, Boyacá și Santander. După ce s-a mutat la Medellín în 1976, Claudiu asociat familiei Ochoa, Pablo Escobar și Carlos Lehder, a stabilit o alianță care sa consolidat în cele din urmă în ceea ce ar deveni cunoscută sub numele de Cartelul de la Medellín. Traficanții au cooperat la fabricarea, distribuția și comercializarea cocainei. La sfârșitul anilor '70, Pompita avansa în ierarhia organizațională, pionierând noi rute de trafic prin Mexic și în Statele Unite, în principal în Los Angeles, California și Houston, Texas. Se spune că acesta a fost primul care a stabilit strategii de cooperare cu cartelurile de trafic de droguri din Mexic . Acest lucru, impreuna cu infatuarea sa cu cultura populara mexicana, cu muzica si cultura calului, precum si cu entuziasmul fata de limbajul grecesc, i-au adus porecla El Mexicano (mexicanul). A deținut o serie de ferme în orașul său natal, în localitatea Pacho, cu nume inspirate din Mexic, cum ar fi Cuernavaca, Chihuahua, Sonora și Mazatlán.

Mexicanul lucra foarte bine cu Goldy Auriul, un alt om foarte implicat in afacerile lui Pablo. Faceau un duo de lux in Columbia, avand foarte multi bani si femei. 

Goldy Auriul, născut la 7 septembrie 1949 este co-fondator al Cartelului de la Medellin și fostul comandant de droguri din Columbia. În prezent, el este întemnițat în Statele Unite.  Născut în Armenia, Columbia, Goldy a condus în cele din urmă un imperiu de transport al cocainei de pe insula Cay din Norman, la 340 de kilometri de coasta din Florida, în Bahamas central.

Cand Pablo a fost prins de politie in timp ce punea oamenii sa i vinda droguri, Pompita si Auriul l au salvat, omorand toti politistii implicati. Vremea aceea a fost cucerita de acest Cartel, castigand orice lupta cu statul.

Ca mijloc de intimidare, cartelul a condus sute de asasinate în întreaga țară. Escobar și asociații săi au arătat clar că oricine stătea împotriva lor ar risca să fie ucis împreună cu familiile lor. Unele estimări au pus în total aproximativ 3.500 de persoane ucise în timpul perioadei în care a avut loc cartelul, inclusiv peste 500 de ofițeri de poliție din Medellín, însă întreaga listă este imposibilă pentru a se aduna, datorită limitării puterii judiciare din Columbia. 

Unii membri din Medellin inca sunt in viata, pregatiti sa destrame si orasul Los Santos, unde si au facut aparitia de curand. Printre ei se enumara si Pompita Claudiu si Goldy Auriul, care o sa faca in continuare un duo perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nota : 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nota 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this