Jump to content
×
×
  • Create New...

REGULAMENT PENITENCIAR (NOU)


Recommended Posts

 

b2RqVcX.png

DEPARTAMENTUL DE POLITIE LOS SANTOS

REGULAMENT PAZNIC


Informatii suplimentare:
 

  • Pentru a ajunge in departamentul de Politie fiecare dintre doritori o sa trebuiasca sa treaca printr-o perioada de teste ca si Paznic in Penitenciarul Sandy Shores unde ulterior in functie de fiecare cum se descurca la locul de munca pot ajunge CADETI in Politie.
  • Pentru persoane care nu isi doresc mai mult si doresc doar sa ramana ca si Paznic pot face si acest lucru.
  • Odata ajunsi Paznici o sa trebuiasca sa va pregatiti fizic cat si psihic pentru testul de a trece la gradul de CADET.

1. Prima regula si una dintre cele mai importante reguli ca si Paznic al Penitenciarului este sa aveti tot timpul grija ca TOATE USILE din penitenciar sa fie INCHISE!

2. Este OBLIGATORIU sa se poarte UNIFORMA si ECHIPAMENTUL din dotare cat timp sunteti la munca.

3. Paznicul are OBLIGATIA sa transporte detinutii de la sectiile de Politie pana la Penitenciar.

4. Paznicii au dreptul de a face transport doar detinutilor care depasesc sentinta de 60 de minute. ( ATENTIE: Daca un detinut spre exemplu are de savarsit 60 de luni de inchisoare, paznicul are obligatia sa ii scada 15 minute din sentinta. Deoarece acest timp se considera ca s-a pierdut pana au fost transportati la penitenciar. )

5. Este STRICT INTERZIS ca Paznicul sa dea AMENZI sau CAZIERE detinutilor!

6. Este STRICT INTERZIS ca Paznicul sa participe la urmariri sau actiuni ale politistilor. 

7. Este STRICT INTERZIS ca Paznicul sa provoace detinutii la cearta / bataie.

8. Este STRICT INTERZIS sa scoateti detinutii in curtea penitenciarului sau sa ii plimbati prin cladire.

9. Este STRICT INTERZIS sa aveti un comportament de "delicvent" cu detinutii, nu aveti dreptul sa ii injurati sau sa ii luati la misto indiferent de situatie.

10. Este STRICT INTERZIS sa lasati persoane din exterior in curtea penitenciarului! Obligatia voastra este sa ii avertizati o singura data sa paraseasca zona, iar in cazul in care nu parasesc zona dupa ce ii avertizati trebuie sa ii incatusati si sa chemati o unitate de Politie la fata locului.

11. Este PERMIS sa loviti un detinut daca nu asculta ordinele. ( ATENTIE: In cladirea penitenciarului se afla truse medicale si bandaje. Aveti obligatia sa le oferiti primul ajutor dupa ce ii loviti )

12. Este PERMIS sa duceti un detinut la carcera daca cauzeaza probleme mari.

13. Este PERMIS sa incuiati un detinut in celula daca nu asculta anumite ordine sau cauzeaza probleme minore. 

14. Paznicii au OBLIGATIA sa se asigure ca detinutii nu detin asupra lor telefon mobil sau alte obiecte de comunicare si evident sa nu detina obiecte care pot pune viata in pericol a detinutilor si a paznicilor.

15. Paznicii au OBLIGATIA sa le acorde detinutilor dreptul la o SINGURA vizita si dreptul la un SINGUR apel pe toata durata sentintei.

16. Paznicii au OBLIGATIA sa perchezitioneze vizitatorii inainte sa aiba contact cu detinutul.

17. Masinile din dotare ale Paznicilor sunt doar pentru transporturi. Nu aveti dreptul sa le folosititi pentru uz personal.

18. In cazul in care considerati ca nu mai puteti face fata detinutilor aveti dreptul de a chema unitati de politie sa va ajute.

  • /bk 0 - In cazurile foarte grave unde necesita rapid multe unitati de politie la fata locului.
  • /bk 3 - In cazurile mai putin grave, dar unde totusi este necesara interventia politiei.

19. In cazul in care doriti sa scoateti un detinut in curtea penitenciarului trebuie sa tineti cont de anumite criterii.

  • Este obligatoriu sa fie cate un Agent de Paza la fiecare detinut scos. Adica in permanenta sa fie un paznic langa detinutul care este in curte. 
  • Nu scoateti detinutii care considerati ca fac probleme indiferent cat de mult se roaga de voi.
  • Nu este obligatoriu ca detinutul care iese afara in curte sa si munceasca. Este alegerea lui daca doreste sa o faca.

20. In cazul in care vin civili care doresc sa descarce lemnul in curtea penitenciarului trebuie sa urmati urmatoarele cerinte.

  • Trebuie facuta o perchezitie corporala si o verificare in vehicul cat si in remorca daca este una, inclusiv in torpedoul vehiculului.
  • Trebuie verificat atestatul. In cazul in care nu detin documentele nu trebuie sa li se permita intrarea in curtea penitenciarului.
  • Este obligatoriu ca un Agent de Paza sa il conduca pana la locul de descarcare a lemnului si sa stea acolo pana cand civilul respectiv descarca toata marfa.
  • Nu se permite intrarea pasagerilor, doar soferul are dreptul sa intre in curtea penitenciarului.

21. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier ( I.S.C.T.R. )

Ce trebuie sa faca I.S.C.T.R.-ul?:

  • I.S.C.T.R.-ul se ocupa cu controlul transportului rutier, ei opresc autovehicule de tip "Dube" / "Camioane" / "TIR-uri" si verifica incarcatura, greutatea si atestatele.
  • Incarcatura adminsa pe drumurile publice pentru cele 3 tipuri de autovehicule sunt: Dube: 100KG / Camioane: 250KG / TIR: 500KG.
  • I.S.C.T.R.-ul are obligatia sa se prezinte in momentul in care opreste un vehicul. ( Exemplu: Sunt angajat ISCTR Dumitru Vasile, am sa va rog sa imi prezentati documentele dumneavoastra. ( Buletin / Permis / Atestate )
  • I.S.C.T.R.-ul are obligatia sa se prezinte daca un echipaj de la Politie ii cheama, deoarece doar angajatii I.S.C.T.R. au dreptul sa verifice continutul unui Camion / Tir / Duba.
  • I.S.C.T.R.-ul are obligatia sa cheme un echipaj de Politie in cazul in care se intampla ca persoana oprita sa nu aiba permis de conducere.
  • I.S.C.T.R.-ul are dreptul sa stea MAXIM 30 de minute in zone cheie cu cantarul. ( Iesire Port / Iesire Mina / Iesire Fabrica Lemne etc ) Dupa care sunt obligati sa schimbe locatia.
  • I.S.C.T.R.-ul are obligatia sa plece impreuna cu un Logan de Securitate la drum. In cazul in care cineva fuge de I.S.C.T.R. Loganul trebuie sa il urmareasca si sa cheme Politia. In momentul in care Politia a ajuns la urmarire, Loganul de Securitate are OBLIGATIA sa paraseasca urmarirea si sa se intoarca.
  • I.S.C.T.R.-ul are dreptul sa opreasca vehicule in mers pentru verificare doar in cazul in care:
    - Vehiculul este avariat.
    - Vehiculul are folii pe geamuri.
    - Persoana care conduce vehiculul are acoperita fata. ( In acest caz de cheama si un echipaj de Politie )
    - Persoana care conduce vehiculul are un condus haotic. ( Adica persoanele care incalca Cap. 8 Legislatia Rutiera din Codul Penal )

image.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share